Posted on

De Galacticos van Barcelona

Ik ben de laatste die het toegeeft. Maar Barcelona is langzaam zijn glans aan het verliezen. Het voetbal is al te lang te mooi en dat komt ze op kritiek te staan en mensen die het spel tegen zijn. En zo lijkt de sympathieke stadsclub te worden als haar eeuwige rivaal.
 Afbeelding
Veel van mijn vrienden hebben een bloedhekel aan de Koninklijken. Dat patserige wit. En maar alle sterren opkopen voor de meest wereldvreemde sommen geld. Een club van individuen. Geen team.
Dat was bij Barca wel anders. Maar inmiddels spelen al tijden de beste individuele spelers van de wereld in de Catalaanse havenstad. Xavi, Iniesta, Messi, Fabregas. Barca is daarmee ook een sterrenteam geworden. Galacticos, zo u wilt.
En het aankoopbeleid laat te wensen over. Want hoe gelukkig is Fabregas nu bij zijn jeugdliefde? Zlatan kwam, waarom? En nu hetzelfde met Neymar. Twee kapiteins op een schip, aldus Cruijff.
Afbeelding
Ik had gezworen dat Neymar naar Madrid zou gaan. Of PSG, Monaco, Chelsea, noem maar op. Genoeg teams die handelen in de galacticos van deze wereld. De mannen met al even maffe kapsels als skills. Het werd Barca.

En dan heet je Tello. Een ruwe groeidiamant, hard op weg één van de meest gevaarlijke linksbuiten-spelers te worden van de wereld. Met voor je in de pikorde opeens Neymar. Of je heet Thiago Alcantara. Juist: de jonge zelf opgeleide talenten zoeken andere oorden op voor meer speeltijd. Wint Barca hiermee aan glans, werkt het en maakt het de club beter, of verliest ze juist aan sympathie en klasse op de middellange termijn? Over enkele jaren weten we het…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s