Posted on

Tweets

Verwaarloosd! Ziedend! En niet te vergeten: 'Wa doede nou, jonguh?' Achach de verontwaardiging droop er vanaf bij de bloglezertjes. Néé jullie zijn niet vergeten en ja, ik hou van jullie allemaal.

Newkids Eén ding. Jullie zijn hopeloos verouderd. Blogs lezen, pfff. Tegenwoordig hebben we Twitter. En dáár staan mijn recensies voortaan. Lekker kort, dat scheelt zowel de maker als de lezer van die peperdure tijd. En alle ellenlange uitleg over de inhoud van films is nergens meer voor nodig.
Laatst hoorde ik iemand zeggen: 'Knappe jongen, die in 140 tekens een filmrecensie kan schrijven.' Het moge duidelijk zijn dat ik me ernstig aangesproken voelde en als knappe kop direct aan de slag ging. Voortaan dus via Twitter. Hieronder een bloemlezing van de eerste maanden ultrakorte, maar ook megarake recensies. Weten jullie tenminste waar je aan toe bent. Have fun. See ya, tweeps: dit weekend met de New Kids-recensie!

Harry Potter 7, 9/10. Ok, ze zitten wat lang in de bossen. Toch vlíegt de film voorbij. Fraai en met actie doorspekt; we snakken naar de finale!

De Eetclub, 2/10. Hoop oppervlakkig gedoe dat geen moment weet te boeien. De spanning uit 't boek is ver te zoeken, lachwekkende ontknoping.

Haar naam was Sarah, 8/10. Oef, zwaar op de maag. Aangrijpende beelden over WOII. De verhaallijn in 't heden is tot de pauze zwak, maar erna top!

Due Date, 8/10. Road movie met zéér aanstekelijke slechte humor. Acteurs leveren topwerk, nog net niet leuk genoeg voor een nieuwe Hangover.

The American, 8/10. Weinig actie, maar een waar filmisch hoogstandje. Prachtcinema. Muisstille zaal bij 'n einde dat niemand onberoerd laat.

The Switch, 7/10. Verrassend sterke romkom met uitblinkende Jason Bateman en een vertederend zoontje. Meeslepend en géén standaard-grappen.

Eat Pray Love, 4/10: Over de sloomste wereldreis ooit gemaakt. Julia Roberts' leven draait om bindingsangst en allerhande luxeproblemen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s