Posted on

Burton en boeken

Eetclub Aiii is me daar de hele maand september niets geblogd..! Voordat u ‘schande, schande, pek en veren, pek en veren’ begint te schreeuwen, maak ik dit goed met de nooit eerder gepubliceerde recensie hieronderx85 En maak ik u warm, want binnenkort op dit blog: Tirza, de Eetclub, de Eenzaamheid der Priemgetallen en Haar naam was Sarah. En daarna voorlopig géén boekverfilmingen meer!

Een beetje Willy Wonka, een beetje Jack Sparrow en een Schots aandoend accent. Door hun ervaring worden de heren Tim Burton en Johnny Depp alleen maar sterker. Veel komt samen in Alice in Wonderland.

Alice0 Alice in Wonderland 3D ~ 3 sterren

Alice tuimelt voor de tweede keer in het konijnenholletje en maakt opnieuw het nodige mee in haar Wonderland. Ze wordt gezien als redder en moet de enge Helena Bonham Carter zien te verdrijven als vorstin. Langzaam wordt ze volwassen en krijgt ze het vertrouwen om de strijd aan te gaan.

Alice1 De film is niet geschoten in 3D, maar wel bewerkt tot een spektakel met een extra dimensie. Mogelijk heeft Burton er zelf ook spijt van dat hij niet direct aan 3D was begonnen, want hij had er meer uit kunnen halen. Al geldt dat niet voor het begin van de film. De drommen mensen kijken lekker ver weg met een 3D-brilletje. Ook de val van Alice in het konijnenhol en de snelle achtervolging tussen de takken door zijn bij uitstek in de nieuwe vorm een heerlijke belevenis.

Alice3 Daar waar Avatar visueel geweld blijft afleveren, heb je bij Alice op driekwart niet meer door dat je in 3D zit te kijken. Dat is een beetje jammer. Carter en Depp stralen in hun maffe rollen. De stemmen van Christopher Lee en Alan Rickman zijn heerlijk gecast. Anne Hathaway als witte koningin valt helaas stevig tegen en het einde grijpt je lang niet zo bij de keel als pakweg een Big Fish. Dat kost punten in mijn beoordeling. Maar ach, wie maalt erom als je tussen de Caterpillar en de Jabberwockey aan het Futterwacken bent…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s