Posted on

Arthouse summer


De zomerknallers in de bios waren anno 2010 van een danig testosterongehalte, dat uw gevoelige recensent zijn toevlucht heeft genomen tot filmhuis Lux in Nijmegen. Een inhaalslag.

Greenberg ~ vier sterren

Greenberg2Ben Stiller in een arthousefilm? Het kan. Bewijst hijzelf in Greenberg, over een neuroot die vers uit het mental hospital intrek neemt bij zijn broer. Hij is de weg nog steeds een beetje kwijt, of zijn we dat allemaal? De acteur haalt zijn hoogste niveau door zonder gekke bekken en toch licht-komisch een gevoelig personage neer te zetten. De film kent geen begin, geen eind en geen plot, maar weet elke minuut te boeien. Een zwaar ongemakkelijke film. Heerlijk!

Love Crime ~ vier sterren

Lovecrime Toch niet wéér vier sterren zeker? Voor een film met zó’n afgezaagde titel? Zeker wel. Drie is echt te weinig voor deze gedurfde Franse thriller, waarin Ludivine Sagnier carrière wil maken ten koste van de niets ontziende Kristin Scott Thomas. De twee vrouwen steken elkaar naar de kroon in de bedrijfstop. Dat zorgt voor een fenomenaal tergende sfeer, in elke scène waarin beide actrices voorkomen is de spanning om te snijden. De verrassende plot is fraai uitgewerkt, eveneens de twist op het einde, maar ligt er een beetje té dik op.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s