Posted on

Heterovriendelijke homofilm

Philip2Wees maar niet bang, geen Geer en Goor-achtige nichtenbende in de nieuwe Jim Carrey. Tja, die filmposter, díe is natuurlijk wel flink over de top. Maar wie zich niet laat afschrikken, kan genieten van een – uhm ja – retestrakke filmx85

I love you Philip Morris ~ 4 sterren

Phillip1Carrey is een xfcberbrave huisvader, politieagent en kerkganger in het begin van de film. Na een auto-ongeluk wil hij zijn ware aard niet meer verbergen. Hij duikt gretig het luxueuze homoleven in en dat kost hem aardig wat duiten. Als oplichter wordt hij na een poos gesnapt. In de cel krijgt hij een crush op Ewan McGregor. Carrey doet diverse ontsnappingspogingen om samen te kunnen zijn.

Het verhaal dat wordt verteld is haast onvoorstelbaar, maar waargebeurd. Dat gegeven maakt het geheel dramatisch, terwijl de film als een zwarte komedie wegkijkt. Carrey overtreft zichzelf als huisvader al, maar gaat helemaal heerlijk los als ontspoorde nicht. McGregor is veel meer ingetogen, maar niet minder overtuigend. Eerlijk is eerlijk, het is gewoon een heerlijke film.

Philip3 Voor de pauze gebeurt er zóveel en ligt het tempo zó hoog, dat de kijker zich als in een rollercoaster kan laten meevoeren. Vlak na de pauze kakt het even in, maar ook daarna gaat het verhaal met de nodige twists in een bloedvaart verder. Interessant blijft de film de hele tijd door. En hoe het nu is afgelopen met de twee mannenx85 Ik zeg niks!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s