Posted on

Perzische klim- en springprins

Pop4_3Wie van sandboarden houdt, kan zijn hart ophalen bij de nieuwe Disney-film Prince of Persia: the Sands of Time. De makers van Pirates of the Caribbean gingen aan de slag met de fantasygame, die zich afspeelt in de Arabische woestijn. In de bios vanaf 20 mei. (Kleine show-off dat dit blog niet voor de poes is! Twee weken voor release was uw recensent bij de perspremière…)

Prince of Persia ~ 4 sterren

Pop5_2De Arabische steden en vooral zwaarden van Prince of Persia hebben urenlang spelplezier opgeleverd op de Playstation. Disney nam het verhaal onder handen en brengt de mystieke decors nu op het bioscoopscherm. De koning van Perzië adopteert een wees en deze Prins Dastan komt in het bezit van een mythologische dolk. Daarmee kan hij de tijd terugdraaien. Uiteraard zijn er kapers op de kust.

18popfoto2_2De inleiding is aan de lange kant, maar als het verhaal eenmaal op gang komt is er goede actie. Vooral in de apotheose komt er flink wat visueel geweld aan te pas. De film blijft dichtbij de game, want het zwaardvechten en vooral het betere spring- en klimwerk komt volop terug in de Disneyprent. Uiteraard filmisch mooi vormgegeven, met een zweem van Indiana Jones. Niet echt vernieuwend, maar alleszins bevredigend.

18popfoto3_2De film kakt geen moment in. De Hassassins (inderdaad, het Engelse woord voor huurmoordenaar komt uit de Perzische tijd) zorgen voor heftige actie. Ze komen zo overgewandeld van de Dark Side uit Star Wars. Jake Gyllenhaal blijft goed overeind als Prins Dastan. Nieuwe hottie Gemma Arterton is nog wat bleekjes als prinses Tamina, maar vooral Alfred Molina speelt een heerlijke rol als dubieuze sjeik. Het gegeven dat met de speciale dolk de tijd kan worden teruggedraaid zorgt voor een verbluffende twist.

Prince of Persia is van Disney en dus goed te volgen. Misschien wordt er zelfs wat teveel uitgelegd. Maar als je wilt genieten van een ongecompliceerde spectaculaire film: dit is ‘m.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s