Posted on

Lekker Hollands

Men neme: een bestseller van Heleen van Royen, Carice van Houten als hoofdrolspeelster en muziek van Junkie XL. Resultaat: bagger.

Gelukkige1 De Gelukkige huisvrouw ~ 2 sterren

De namen van de schrijfster en actrice hierboven zijn wel bekend. Het verhaal van de Gelukkige Huisvrouw misschien nog niet, dus daar gaan we. Stewardess Lea raakt zwanger, maar na een draak van een bevalling raakt ze in een psychose. Manlief laat haar opnemen in een kliniek. Ergo: crisis all over.

Gelukkige2 Maar zo dramatisch ziet het er allemaal niet uit in de film. De introductie van de hoofdrolspelers gaat gepaard met een bak porno en voor de bevallingsscène heeft de film meer tijd nodig dan de hele zwangerschap. Lekker Hollands dus: rauw en confronterend. Op het moment dat Lea haar baby in een doos stopt, lijkt het spannend te worden.

Gelukkige3En juist vanaf dat moment verandert de film in een klucht. In het gekkenhuis wordt Lea vriendjes met de psycho’s van dienst. Clichés worden allesbehalve uit de weg gegaan en als het wat beter gaat mag ze, hoppa, weer naar buiten. Enige diepgang of therapie waardoor het dan misschien beter gaat, wordt de kijker onthouden. Ohja, en het lag dus allemaal aan haar dode vader. Dat je het weet. Geen aanrader.

Advertisements

One response to “Lekker Hollands

  1. Jurr ⋅

    Weer heerlijk geschreven, ouwe persvoorlichter! Ik ben vooral fan van de stijlfiguur ‘volledig afkraken met een opeenstapeling van misstappen en vervolgens eindigen met het nuchtere ‘geen aanrader’…’ Hulde!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s