Posted on

Nu al nieuwe kids in de bios

Kickass2 De verrassing van 2010 is al een feit. Kick-Ass is een enorme cult-hit en stijgt nog steeds in de lijst van beste 250 films aller tijden volgens IMDB, nu al naar 129. Volkomen terecht ook.

Kick-Ass ~ 4 sterren

Kickass4 De boodschap van de film wordt al snel duidelijk. Ben je in de verleiding om het kwaad te bestrijden en in het echte leven de stripheld uit te hangen: niet doen. Echt níét dus, zeg maar. Hoofdpersoon Dave Lizewski bestelt een duikpak en krijgt als nieuwe real-life held Kick-Ass meteen het nodige te verduren. Dankzij filmpjes die omstanders op YouTube zetten, krijgt hij toch een heldenstatus. Ook al loopt hij eigenlijk alleen maar klappen op.

Kickass3 In Big Daddy (Nicolas Cage) en Hit Girl (briljant personage) krijgt hij nog medestanders ook. Een beetje een tienerfilm is het wel. Maar verwacht geen platte humor of Disaster Movie-achtige praktijken. Het is een op zichzelf staande actiefilm die werkelijk realistisch en goed is uitgewerkt. De muziek van the Prodigy is fenomenaal gevonden.

Kickass1De vergelijking met Tarantino is gauw gemaakt. Bloederige scènes genoeg. Maar de klasse van de film zit in de verrassingselementen. Nooit weet je als kijker wat je het volgende moment te wachten staat. Zoals ook de New Kids het met veel bloed en verrassingen oplossen. Ga maar gewoon kijken, je  weet niet wat je mist.

Advertisements

One response to “Nu al nieuwe kids in de bios

  1. Alex ⋅

    Ik vond ‘Crazy’ van Gnarls Barkley toch wel het hoogtepunt. En daaronder Hit-Girl (een 11-jarige geweldadige Juno) die ‘Okay, you cunts’ zegt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s