Posted on

Pijprokende autist

Pijprokende autist en vechtmachinex85 Deze verrassende combinatie maakt Sherlock Holmes redelijk interessant. Maar het cameraSherlock werk doet het ‘m.

Sherlock Holmes ~ Vier sterren

Een stoffige stijve Britse speurneus. Zie daar maar eens een actieheld van te maken. Het is Guy Ritchie gelukt. In de beelden van de regisseur komt het industriële Londen tot leven. En slechterik Lord Blackwood ook. Hij staat op uit de dood, Holmes moet hem zien te stoppen.

SherlockholmesstillHet is voor honderd procent te danken aan Ritchie dat de film werkt. Het snelle camerawerk en de rauwe beelden hebben ontegenzeggelijk de vingerafdruk van de Londense filmmaker. Een ontploffingsscène in de haven vormt het hoogtepunt. Of nee, eigenlijk is dat de aftiteling, waar verschrikkelijk veel werk in zit. Daaruit alleen al blijkt Ritchies liefde voor film.

Sherlockholmes_02_2De hoofdpersonen doen het ook lang niet slecht. Jude Law en Rachel McAdams leveren degelijk werk. Robert Downey Jr. zet Holmes weg als een berekende autist, die iedereen in koelen bloede met de blote hand weet dood te slaan. Tja, op een nieuwe rechercheur De Cock zit ook niemand te wachten, maar deze karikatuur is wel errug over de top…

Advertisements

One response to “Pijprokende autist

  1. Mootje ⋅

    Die aftiteling inderdaad… schitterend gemaakt! Ik heb na het zien van de film echt veel respect gekregen voor Guy Ritchie, die man kan in zn eentje een film echt top maken. Ben benieuwd naar zijn nieuwste project.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s