Posted on

Van hier tot aan Afghanistan…

Zo vlak voor het uitkomen van spektakelstuk Avatar (die knalt binnenkort op uw computerschermen, mits u deze site hardnekkig blijft volgen!) gaan we nog even de diepte in. Drama en nog eens drama in:

Brothers ~ vijf sterren

Bermbommen, vuurgevechten en terroristen. Afghanistan is ver weg, maar ook dichtbij met veel van Neerlands zonen en dochters in de vuurlinie. Dat een oorlogsfilm ook zonder al te veel geweld en vuurwerk eindeloos interessant kan zijn, bewijst Brothers.

Tobey Maguire gaat namens Amerika op ‘vredesmissie’ in Afghanistan. Zijn vrouw en twee dochters worden door zijn broer, Jake Gyllenhaal, in de gaten gehouden. Plots komt het bericht dat Maguire zou zijn omgekomen. Broerlief is geen makkelijke jongen – namelijk ex-crimineel – maar hij vult het gat op dat zijn broer in zijn gezin heeft achtergelaten. Dan blijkt Maguire nog te leven en komt weer terug. Maar als een heel ander mens.

Het bleke koppie van de afwezige Maquire is fenomenaal. Iedereen weet dat er iets goed fout zit, maar wordt hij beter en hoe gaat het verder met de familie? Ook Gyllenhaal doet niet voor hem onder. Beiden spelen de sterren van de hemel en weten je te raken. Dat Maguire zo’n volwassen rol zo sterk kon spelen, had uw recensent niet voor mogelijk gehouden. Ook het personage van Gyllenhaal kent meer gezichten. Natalie Portman kan vooral mooi huilen, maar dat wisten we al.

Voor een oorlogsfilm is het verhaal misschien wat kabbelend, maar juist dat maakt het zo’n sterk persoonlijk drama. De verhoudingen tussen de personages in de film staan centraal en geven een mooie inkijk in een getroebleerde familie. Voor wie iemand kent in Afghanistan: even overslaan, deze film. Voor ieder ander een must in de bios.Brothers01
Brothers
Brothers03

Advertisements

One response to “Van hier tot aan Afghanistan…

  1. Jurr ⋅

    Natúúrlijk blijf ik deze site hardnekkig volgen… tussen twee gangen door…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s