Posted on

Naakt is alles leuker

Snuiten, snotteren en janken maar: Komt een vrouw bij de dokter mag dan een hippe, snelle en gelikte film zijn, aangrijpend is hij wel.

.

Kevbdd9 Komt een vrouw bij de dokter ~ Vier sterren

.

Stijn is een snelle jongen die het helemaal voor elkaar heeft. Totdat zijn vrouw Carmen borstkanker krijgt. De medische rollercoaster begint en Stijn vlucht in het Amsterdamse uitgaansleven. En in vreemdgaan.

.

Kevbdd427 Het eerste deel van de film speelt zich af in het uitgaansleven en het ziekenhuis. Daar zit vrijwel niets tussenin. Thuis doen ze alleen leuke dingen als ze naakt zijn. Op de één of andere manier gaat dat bij ons thuis heel anders… In elk geval is het weinig functioneel, alsof ze aangekleed niks leuks kunnen verzinnen. Je mist de spanningen en de gesprekken die thuis plaatsvinden.

.

Kevbdd3 Het tweede deel van de film raakt de juiste snaar. Carice van Houten geeft de zieke Carmen een gezicht en ook Barry Atsma speelt Stijn overtuigend. Zijn boetedoening aan het einde is ijzersterk. Daar houdt de kwaliteit niet mee op, want Jeroen Willems steelt de show met zijn bijrol als vriend van Stijn.

.

Kevbdd8 De verfilming van het overbekende boek van Kluun is vakkundig gehyped. Geen tv-show waar de acteurs niet zaten. Tja, de makers zijn uit op het breken van records. Het enige grote nadeel aan de film is de muziek. Oerlemans moet nodig een workshop filmmuziek volgen bij Quentin Tarantino. Het meelijwekkende getoeter van een trompet op de achtergrond doet niets. De acteurs en de beelden doen het wel. En goed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s