Posted on

Ups and Downs

Steevast oogst Pixar lovende recensies. En terecht, want wie zwicht er uiteindelijk niet voor een film als Up1Up. Maar niveau Finding Nemo of Ratatouille wordt (nog steeds) niet geëvenaard.

.

Up ~ vier sterren

.

‘Jaja, leuke poging met zo’n vierkant nukkig oud mannetje. Maar meeleven met hém gaat dus echt niet gebeuren.’ Tot zover mijn mening na het zien van de trailer van Disney/Pixars Up. Het duurt Up2echter niet lang of deze Carl Fredricksen steelt alle harten van de bioscoopbezoekers als het verliefde stille jongetje dat hij in zijn jeugd was.

.

Pixar in topvorm zien we voor de pauze. Conservatieve Carl wekt herkenning en begrip op. Er zitten genoeg stijlvolle grappen in de film en er is zelfs een uiterst originele manier gevonden om honden gewoon te laten meepraten in deze film. Scoutingboy Russell is wat mij betreft minder geslaagd. De enthousiaste spring-in-’t-veld is een weinig uitgewerkt personage en Up3levert te weinig op.

.

Sterke en zwakke momenten wisselen elkaar af in Up. Het sterke deel – voor de pauze – is een prachtige lofzang op het leven en de liefde. Het thema van de film zit daarmee stevig ingebed in het verhaal. Na de rustpauze wordt de humor ingewisseld voor avontuur en actie. Onderhoudend en grappig, maar lang niet meer zo sterk.

Advertisements

One response to “Ups and Downs

  1. Haiko ⋅

    En toch nog vier sterren, dat is behoorlijk, ik ga hem binnenkort ook maar eens bekijken, al is ‘t alleen maar omdat ‘t pixar is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s