Posted on

Om te janken…

De veelbelovende naam van regisseur Nick Cassavettes (the Notebook) kunnen we doorstrepen na het zien van My Sister’s Keeper. De tranentrekker over een ziek meisje ontstijgt nergens het middelmatige Kaal1niveau.

.

My Sister’s Keeper ~ 2 sterren

.

De puberende Anna realiseert zich dat ze op de wereld is gezet om haar doodzieke zus Kate in leven te houden. Al sinds haar geboorte gaat ze zelf maar al te vaak onder het mes, om haar zus vitale onderdelen te schenken. Haar moeder (een kale Cameron Diaz, zie foto) heeft intussen alleen maar oog voor de zieke Kate. Dat moet maar eens afgelopen zijn, vindt Anna. Ze start een rechtszaak om zelf te mogen bepalen wat ze met haar lichaam doet.

.

Kaal2 Mooie thematiek, maar helaas ontdoet Cassavettes de film van alle charme. Daardoor blijft er slechts een typisch ‘woensdagavond-RTL4’-gevoel over. De film begint met verschillende invalshoeken (spannend!) maar houdt dit niet lang vol. Daardoor werkt het verwarrend voor de kijker. Al voor de bioscooppauze had de film prima afgewikkeld kunnen zijn. Bij terugkomst in de zaal wordt je eerst op een stevige flashback van driekwartier getrakteerd. Daarin probeert Cassavettes alleen maar op je gevoel te werken.

.

Kaal3 De overdreven twinkeling in de ogen van Anna in het eindshot is verschrikkelijk, maar dan zijn we het dieptepunt allang voorbij. Dat is als haar advocaat – totaal uit het niets – op de grond valt met een epileptische aanval en daar een drijfveer aan wordt verbonden. Het gaat allemaal veel te ver. Bijkomstigheid: nog nooit in welke komedie dan ook heb ik iemand zoveel zien lachen als de terminale Kate in deze film.

.

Kaal4Is er ook iets dat niet storend is? Ja, Diaz overtuigt als moeder met oogkleppen. Maar dat is nog geen reden om hiervoor naar de bios te gaan. De film is daadwerkelijk om te janken. Daar is ‘ie ook voor bedoeld, maar dan toch op een andere manier…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s