Posted on

Stylish puzzeltje

Dup3Geen post in de maand juni? Dat moet een foutje zijn..! Tot mijn eigen verbazing bleek de recensie van Duplicity nog op deze site te ontbrekenx85 Excusez-moi. Met enige vertraging presenteer ik u:

Duplicity ~ vier sterren

Stijlvol. Dat is Duplicity zeker. Onmiskenbaar in de stijl van grote broer Oceans Eleven, dat ook. Geen ontelbaar aantal sterren in de cast, maar wel beter.

Dup1 Bedrijfsspionnen Clive Owen en Julia Roberts gaan voor het grote geld door hun werkgevers erbij te lappen in de strijd om een nieuw medicijn. Die concurrerende werkgevers wantrouwen elkaar verschrikkelijk en zie daar het conflict. Het is naast de hoofdrolspelers trouwens heerlijk om Paul Giamatti en Tom Wilkinson bezig te zien als directeuren van deze bedrijven.

Dup2 Owen en Roberts kunnen goed met elkaar overweg. Net als in Closer gebeurt er iets tussen hen. De regie is iets te strak om echt speels te zijn, maar er zitten zeker een aantal verrassende scenes tussen. Zoals wanneer de twee hoofdrolspelers dezelfde dialoog twee keer voeren in een andere omgeving. De chronologie is wat door elkaar gehusseld, dus het is wel even opletten geblazen. Rommelig wordt de film nooit, maar toch is het een vrij lastige puzzel. Een leuke uitdaging in een relaxte bioscoopstoel!

Advertisements

One response to “Stylish puzzeltje

  1. Jurr ⋅

    Beste Ericvang,

    Ik moet toegeven dat je de tijd aardig weet te vullen met twee recensies in één klap. Maar waar wij – als lezersschare – natuurlijk waarlijk op zitten te wachten is wat de die hard fan vindt van Ice Age 3…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s