Posted on

Curieus man

Verdient the Curious Case of Benjamin Button nu echt zoveel oscars of niet? Dat ben ik maar even voor u gaan bekijken. De film trok alleen al mijn aandacht door de geweldige filmposter in spiegelbeeld.

Button Het verhaal mag inmiddels bekend zijn: Brad Pitt wordt stokoud geboren en groeit naarmate de jaren verstrijken steeds jonger. Vader schrikt van de oerlilleke baby en legt hem te vondeling bij een bejaardenhuis. Komt prima uit, want daar kan hij langzaam verjongen. Button wordt zeeman en het levensverhaal gaat door tot zijn dood, wederom als baby. Maf, gestoord en helemaal geflipt, maar het levert wel een gave film op.

Vier sterren

Het was even slikken toen ik op het bioscoopkaartje de lengte van de film vernam: 166 minuten. Glmp. Maar al te graag ageer ik tegen te overdreven lange films, maar bij deze film is het waarlijk geen bezwaar. Hij boeit van begin tot het eind en de avonturen die Button meemaakt worden nooit vervelend.

Button2 Paar kritiekpuntjes zijn er wel: veel te vaak wordt teruggeschakeld naar het oude lijk dat het verhaal van Button vertelt. En da’s niet leuk. Verder is orkaan Katrina er met de haren bijgesleept, die mist elke functie. De plotwending voel je van mijlenver aankomen, maar het laatste stuk in het verhaal is wel erg sterk. Ondanks enkele pijnlijke momenten in het leven van Button, verwacht je misschien toch meer tegenwerking van zijn omgeving. Hij moet alles toch nog leren, ook al wordt hij oud geboren?Button3 

De jonge jaren van Button duren in de film heel wat korter dan zijn fase als oude man. Maar dat is niet bezwaarlijk. Het lukt de makers goed om je mee te laten leven met het rare wezentje. Pitt wekt sympathie in zijn rol, ook al is hij wel erg stilletjes. Dat scenarioschrijver Eric Roth ook Forrest Gump op zijn naam heeft staan, is aan alles te merken. Die film kreeg zes oscars. Laten we het er bij deze film op vijf houdenx85 En kijk eens hoe blij de kleine Button daarmee is… Button1_2

Advertisements

One response to “Curieus man

  1. Jurr ⋅

    Dit is dan de eerste film met een orkaan zónder functie :)!
    Ik heb ook deze film niet gezien – zoals zovele – maar ik ben dan oprecht verbaasd dat het de makers lukt om je mee te laten leven met iemand die oud geboren wordt en steeds jonger wordt. Lijkt me namelijk niet iets waar de meeste mensen zich in in kunnen leven… Misschien toch maar een richting bioscoop..?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s