Posted on

Happy 2009!!!

… En gaat over tot de orde van de dag. Een filmbespreking! Op het aller-allerlaatste moment voor 4christ0 kerstmis kwam er traditiegetrouw dan toch nog een echte kerstfilm. In Amerika heet-ie gewoon Four Christmasses, hier Anywhere but Homex85 Tja, hij moet nog ‘n tijdje draaien na kerst.

Anywhere but Home – Vier sterren

Laat ik het gewoon eens even opnemen voor de kerstfilm. Ik bedoel, dieper dan Jingle all the Way 4christ1 kunnen we toch niet zinken met z’n allen. En deze film met Vince Vaughn en Reese Witherspoon is een heel aardige poging tot leuke kerstfilm. De twee doen er alles aan om onder een kerstmis met hun ouders uit te komen, maar ze moeten uiteindelijk toch bezwijken.

De eerste helft van de film is erg geslaagd. De humor is behoorlijk absurd en vooral met de familie van Vince valt te lachen. Helaas voor Vince geldt dat niet voor hem. Na de pauze neemt de gekkigheid aan  familieproblemen af en worden de families van Reese wat meer afgeraffeld. 4christ3De inspiratie van de makers was blijkbaar opgeraakt. Het einde wordt dus toch een beetje onvermijdelijk zwijmelen. Maar voor kerst is het goed genoeg.

Advertisements

2 responses to “Happy 2009!!!

 1. Jurr ⋅

  Ik citeer even wat uit de Telegraaf-recensie van Saw V:
  “Dit is ’Saw V’ en het prachtige nieuws is: ’Saw VI’ is alweer in de maak. ’t Zal toch niet zo zijn dat er iemand op onze wereldbol werkelijk gexefnteresseerd is in de wederwaardigheden van forensisch rechercheur Hoffman (Costas Mandylor), die overigens intussen fors aan de kwade kant van het gruweldrama staat en collega Strahm (Scott Patterson) die – vooralsnog – het goed voorheeft met een belangrijk deel van de mensheid?”

  Ik ken er in ieder geval één, die nog gexefnteresseerd is… We kijken uit naar volgende maand!

 2. Eric ⋅

  Hee Jurr!

  Ja, die ene ken ik ook ja. En ik ga in elk geval niet meer met haar mee naar deze film 😉
  Nog liefhebbers?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s