Posted on

The name is Bond… Jason Bond

Een film zonder ziel, de nieuwe Bond. Dat wisten we natuurlijk vooraf al, maar toch nam ik even de moeite om het te gaan checken. Tip: niet doen.
Quantumofsolacepic1

.

*Wat doet Marijke Helwegen hier?!

Alles wat van een Bond een Bond maakt, is in Quantum of Solace definitief verdwenen. Een charismatische acteur in de leidende rol bijvoorbeeld. Maar ook de altijd terugkerende voorstelronde van de hoQuantum2ofdpersoon en het geschudde en niet geroerde drankje keren nooit meer terug. Fabrikant Q en guitige cynische grapjes. Bond zou zelfs niet met zijn tegenspeelster naar bed gaan, maar dat doet hij dan toch. Al is het de vraag of de twee ongetalenteerde barbiepoppen iets toevoegen aan de film.

Ik zou graag een samenvatting van het verhaal meegeven, als ik het zelf maar begrepen had. Het is een warrige, ontwarbare en wazige whodunnit. En duidelijker dan dit, valt het niet te omschrijven. In rap tempo Quantum3wordt de halve globe over gereisd, zonder dat duidelijk wordt welke stap Bond nu gaat nemen. De uitdaging voor de regisseur was de filmreeks met zijn tijd mee te laten gaan. Die poging loopt totaal de mist in. De ‘hippe’ actiescènes zijn schaamteloos gejat uit The Bourne Ultimatum. We kennen de harde taak van geheim agenten al uit andere films en series en van de stijl van 007 blijft niets meer over.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s