Posted on

Kleurrijke grollen

Cartoontime! Als opwarmertje voor Ice Age 3 fungeert Madagascar 2. Vanaf deze week in de bioscopen.

Madagascar 2

Madagascar2 Onze helden uit de dierentuin in New York gaan een vlekkenloze ontsnapping tegemoet van het eiland uit de titel. Amerika halen ze net niet – de scene met het opstijgende vliegtuig is geniaal – maar in Afrika is het des te gezelliger bij hun eigen soortgenoten in het wild.

Madagascar 2 is inderdaad een opwarmertje, want een aantal situaties komen zo uit eerdere delen van Ice Age. Denk aan Sid die geofferd wordt en een drinkplaats die uitdroogt. Da’s een beetje jammer qua originaliteit, maar grappig is de film wel.

Madagas Naast de intelligente pinguxefns steelt vooral Moto Moto de show (‘the name is so nice, you say it twice’). Het verhaal over leeuw Alex is wat zoetsappig, maar al met al is de film geslaagder dan het eerste deel. Dat komt vooral omdat er meer dieren en meer kleur in zitten met het Afrikaanse landschap. De grapdichtheid kan beter, want vooral Mort is niet meer dan een slap aftreksel van Scrat uit Ice Age. Op naar die film dus, die verschijnt in juli. Deze mag het in de tussentijd met drie-en-een-halve ster doenx85

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s