Posted on

Hotelgasten slechts een bescheiden succesje

P1040902Het had veel weg van een herhalingsoefening, de eerste aflevering van de serie Hotelgasten in 013 met Luc de Vos. Tijdens een interview van een uur leer je de mens kennen achter de artiest en daarna volgt een optreden van eveneens een uur. Klinkt veelbelovend en het was ook zeker aangenaam, maar het kan beter.

Journalist Leon Verdonschot is bij uitstek de aangewezen persoon om de serie interviews voor zijn rekening te nemen. P1040910De jolige sfeer in het begin had hij even niet in de hand, maar daarna werd hij scherp. Gaandeweg kwamen er meer filosofische thema’s ter sprake. Zoals het leven willen leiden van Snoop Dogg (een held van De Vos) maar het toch niet kunnen of echt verlangen dat te doen.   

De Vos heeft zijn jeugd en ideeën voor een groot deel uitgeschreven in boeken en oudere interviews en daar ligt de makke van Hotelgasten. Het merendeel is gewoon al bekende informatie. Over die boeken (met Brusselmans-achtige onzin) ging het teveel. P1040915 De filosofieën zijn fijne overpeinzingen, maar veel meer kwam er niet uit. Het akoestische optreden was indrukwekkend met een mix van oude en nieuwe liedjes. Met onder meer Boze Wolven en Stotteraars aller Landen. En te kort. Veel te kort. En dat is dan weer wel een goed teken.

Advertisements

2 responses to “Hotelgasten slechts een bescheiden succesje

  1. Jurr ⋅

    Speelde ‘ie ook United Kashmir akoestisch?

  2. Eric ⋅

    Als ‘ie nog een slokje beaujolais meer op had, had ‘ie zich er ongetwijfeld aan gewaagd.. Driekoningen zat al aardig tegen het valse aan.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s