Posted on

Geduld, geduld

Ooit moest het gebeuren: de prachtige vechtkunst Kung Fu zou vertaald worden naar de wereld van cartoons. In welke filmklassiekers komt deze kunst nou niet voor? Een fraaie poging is het, Kung Fu panda. Maar de doelgroep die de film weet te bekoren is absoluut te klein.

Panda1

Deze pandabeer, Po genaamd, wordt door een speling van het lot door een seniele pad uitverkoren tot nieuwe Kung Fu-ster. Zo’n vaart loopt dat allemaal natuurlijk niet, maar Po is allang blij dat hij tussen zijn grote idolen mee mag knokken om het kwaad te bestrijden.

Hij oogt zo schattig, de dikke stuntelende panda. En Jack Black is natuurlijk perfect gecast, want welk ander dier zou de luie, bebaarde oermens anders kunnen spelen? De eerste keer dat hij zich op de trainingsbaan van de echte Kung Fu meesters begeeft is grappig en hoge trappen beklimmen is ook niets voor hem. Toch heeft de film niet de hoge grapdichtheid die je verwacht. De eenden in de film zijn vooral lelijk en alles behalve grappig. De Chinese stijl is in de tekenfilm fraai uitgewerkt, maar het verhaal is te dunnetjes. Bovendien is de vechtende beer wel erg jongensachtig en dat maakt de film eigenlijk ook alleen maar leuk voor jongetjes. Heb meelij met de zusjes en ouders die mee worden gesleurdx85 Bij deze kicken we dus nog maar een keer de ass van de panda..

Panda2
Neem mijn raad nou eens aan en wacht een paar maandjes met dure bioskaartjes kopen voor een cartoon. De voorstukjes van Madagascar 2 en Ice Age 3 waren namelijk talloze malen grappiger dan de uiteindelijke hoofdfilm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s