Posted on

Zwarte ridder zoekt het te ver

De lavastroom aan pulp die in de bioscopen op ons afkomt onder de noemer van stripverfilmingen lijkt onstuitbaar. Zo lang nog niet elk denkbare strip in filmvorm is verschenen, zal dat nog wel even doorgaan. Maar dat het deze films zijn die de recordopbrengsten binnenhalen, mag een wonder heten. Echt goed kun je ze niet noemen.Thejoker

De nieuwe recordhouder is The Dark Knight. Het enige goede daaraan is dat het kansloze Spiderman 3 als vorige recordhouder is verdrongen. De verwachtingen rond de tweede Batman-film van regisseur Christopher Nolan waren hooggespannen. Dat heeft alles te maken met het overlijden van Heath Ledger, van wie het zijn laatste volledige speelfilm zou worden als the Joker. Dat genereerde veel media-aandacht en daar is de recordopbrengst.

Eerlijk is eerlijk: de beginscène met the Joker is ijzersterk. Evenals Batman Begins oogt de film donker en realistisch. Dat komt het resultaat zeker ten goede. Het is verder een bekend, maar degelijk verhaal met een superheld en een psychopatische crimineel, maar de twists en grappen (juist, vooral met the Joker) zijn alleraardigst. Ledger heeft zich uitermate goed ingeleefd in zijn personage en speelt formidabel. JokersGroot nadeel is dat de film zonodig 2,5 uur moet duren. Al drie keer denkt het bioscooppubliek dat de film ten einde is, dan nog komt er een hele epiloog. Een andere Batman opponent (Twoface) wordt er nog bijgesleept en dat verhaal moet ook nog helemaal worden afgerond, voordat je dan eindelijk de bioscoopzaal uit mag lopen.

.

Datzelfde recept zagen we bij Spiderman 3, waar er naast Venim een of ander zandmannetje rondloopt, dat het niveau van de film enorm naar beneden haalt. Zo erg is het bij Batman niet, Aaron Eckhart speelt een goede rol als Twoface. Bovendien is The Dark Knight beter, dus is het record wat dat betreft terecht. Maar het is toch weer allemaal een beetje teveel van het goede. Van mij krijgt-ie, nou vooruit, drie-en-een-halve ster. Het voordeel van de twijfel dus. En waarom legt het onderstaande plaatje uit… Zo serieus moeten we dit soort films allemaal niet nemen, nietwaar? 

Darkknightwhysoserious1   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s