Posted on

Moke in topvorm

De een kiest voor blaren, de ander voor een rockconcert. Het moge duidelijk zijn: ikzelf ben meer van dat laatste. In elk geval is Nijmegen the place to be deze week voor lopers en muziekliefhebbers. Afgelopen zondag beklommen achtereenvolgens Voicst en Moke het podium op de Waalkade. En een fijne avond was het.

Moke2Maar dat lag niet aan Voicst. De weinig subtiele hints van zanger Tjeerd Bomhof richting publiek (‘We stonden op Kutpop en Kloteveen en zelfs die waren enthousiaster dan jullie’) zouden waarschijnlijk overal tot uithonen en bekogelen hebben geleid, maar de Nijmegenaren slikten alles wonderwel. Wellicht omdat het toch nog niet zo druk was en de muziek ook niet bepaald op zijn best klonk. De blazerssectie bleef positief, maar de versterker mocht wel een paar tandjes harder. De ballonnen die het publiek in werden gesmeten zorgden zowaar nog voor een beetje beleving.

.

Moke1marikefotografieHoe anders was het bij Moke. Tot ver achterin de Waalkade, waar de bezoekers het met een bioscoopscherm met beelden van het podium moesten doen, stond het vol. Meteen vanaf het openingsnummer Emigration Song werd duidelijk dat er iets gebeurde op het podium. Bij het derde lied Last Chance, de doorbraak van Moke, gingen alle registers open. De bijzonder fraaie covers van Enjoy the Silence en Hard to Handle mochten eeuwen duren. This Plan ging op een kunstige manier met een stevige beat over in Here Comes The Summer. De lange en spetterende outro’s verraadden dat de mannen het zelf ook goed naar hun zin hadden.

.

En daar sta je dan. Nijmegen, 22.30 uur. Net een heerlijk uurtje Moke achter je kiezen. Een uurtje?! Veel te kort. Op naar de volgende keer!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s