Posted on

En dan eindelijk… Juno!

Juno vier sterren

Een schromelijk overschatte film is het, Juno. Onophoudelijk overdreven fraaie recensies en zelfs meerdere Oscarnominaties maakten de film een hit. Ok, het lag ook wel een beetje aan de film zelf.

Juno1

De jonge en recalcitrante Juno raakt op haar zestiende zwanger van een eersteklas nerd. Vrolijk slaat en schopt ze verder om zich heen in de rest van het verhaal, uit haar onwetendheid wat te doen. Maar altijd zonder irritant te worden. Juno is even bitchy als aaibaar. En het verhaal trekt je – na de pauze – absoluut mee en laat je met een glimlach achter.

Juno2 De film zal in Europa niet zo scoren als in Amerika. Daar ademt de film de juiste suburban sfeer. Voor Europese kijkers doet ze teveel aan een Amerikaanse roadmovie denken en gaat het allemaal net te langzaam. Maar als het verhaal eenmaal op stoom is, laat het je niet meer los. Die arme Juno met haar jong volwassen blik en nuchtere opmerkingen als ze ’s avonds alleen over straat gaat (‘Wat kan er gebeuren, ik ben al zwanger’). Compleet met een goeie lobbes van een vader kan de film aan het eind niet meer stuk. Toch geen vijf, maar wel een dik verdiende vier sterren.

Advertisements

One response to “En dan eindelijk… Juno!

  1. Mootje ⋅

    4 sterren… dat gaat me misschien wel overhalen om de film eens te bekijken. Al is het alleen maar om het grappige vriendje van Juno, die ik geniaal vond in de film ‘Superbad’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s