Posted on

Hopeloze flater

Van de zomer werd ik er door enkele vrienden op een Bosch’ terrasje al op gewezen dat er in december een niet-te-missen film uit zou komen. Volgens deze goede bekende, werkzaam op de gewasredacties van een zeker medium, waarvan ik de naam hier niet zal noemen (omdat ik die niet weet), beloofde Enchanted een hilarisch, fantastisch, goed en leuk staaltje werk te zijn. Goeie tip!

Weer een andere goede vriend wilde toch even kwijt dat de schrijver van dit blog in zijn laatste recensies zo mild en soft was geworden. Nou, daar gaan we…

Enchanted – Ver onder de maat! Twee sterren, Walt.

EnchantedHet principe van de nieuwe Disneyprent moge bekend zijn: een tekenfilm die verder gaat in de ‘echte wereld’. Dat zagen we twintig jaar geleden al eens met Ab Normaal-voorvader Roger Rabbit. En nog eens wat beter uitgewerkt in Space Jam. En nu dus weer. To-táál overbodig trucje. Met al dat fabuleuze Pixar-geweld van tegenwoordig sowieso. Doe het dan op een 3D-manier, maar helaas..

Maargoed, kan nog steeds leuk zijn, bleef ik mezelf vertellen in de bioscoopzaal. De retro-stijl is fraai uitgevoerd, de tekening van kwade heks Susan Sarandon lijkt nog meer op Susan Sarandon, dan Susan Sarandon zelf in deze film. En alle diertjes van het bos fladderen en krioelen bij Disney nog steeds vrolijk in het rond.. Dat levert zowaar één van de weinige goede grappen op als eenmaal verplaatst naar New York alle ratten en duiven zich naar de hoofdrolspeelster (juist, een enig prinsesje) begeven.

Enchanted1Dan komt er nog een getekende eekhoorn mee naar de echte wereld, wél een computeranimatie en per definitie dus in hoge mate leuker dan alle andere sprookjesfiguren. Maar er is geen enkel moment waarop het mormeltje de slappe lach bij de bioscoopbezoeker losmaakt. Het is allemaal veel te haastig en geforceerd uitgewerkt, waardoor er veel te weinig echt leuke momenten uit voortkomen. Zo zonde.

Het naxefeve prinsesje, de domme droomprins, de diertjes, ze zijn er allemaal. Maar geen enkel ingrediënt weet van Enchanted echt een succes te maken.

Enchanted2

Nog reacties?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s