Posted on

Hannibal Rijst

Alsnog op speciaal verzoek de recensie (het is geoorloofd, want actueel! De film verschijnt deze week op dvd):

Uno

Hannibal Rising

Na 87 keer Silence of the Lambs, 64 keer Hannibal en 39 keer Red Dragon (en 244 x het liedje Monsieur Cannibale) was het tijd voor een nieuw kannibalenfilm. O zwaktebod, want de magistrale Sir Anthony Hopkins kún je nu eenmaal niet vervangen. En dat is nu net wat er moest gebeuren. En dus mocht een jochie het zware werk opknappen, want de jeugd van Hannibal zou voor nieuwe topthrillersensatie moeten zorgen.

No way, hoor ik je denken. Inderdaad. Weinig mensen zullen deze film over the Young Hannibal een warm hart toedragen. Wie mist het raffinement en de weergaloze ingetogen stijl van de volwassen Lecter nu niet. Tóch is het begin van de film uiterst goed uitgewerkt en in beeld gebracht. Het verhaal is weliswaar zwakker, maar niet heel slecht. En dat jochie, de Franse acteur Gaspard Ulliel, houdt zich knap staande. Tot ongeveer halverwege de film dan hè.

Due

Eigenlijk is de film onderhoudend en nog boeiend ook, zoals het een Hannibal-film betaamt. Tot het moment dat het Samoeraivechten begint en je bang begint te worden dat je naar een persiflage op Hollywoodfilms aan het kijken bent. Alle geloofwaardigheid wordt langzaam maar zeker onderuit gehaald tot aan de slotscène. En die ‘enge’ blik van Ulliel ken je na een tijdje ook wel. Let alleen maar op de drie pics bij dit bericht…

Tre

Hoeveel sterren? Zeggen jullie dat maar! Mijn carnivorenhart zegt 2, en wil die Ulliel z’n neus eraf bijten voor zijn onbeschaamde poging Hannibal te imiteren, maar mijn hoofd misschien wel vier omdat het stiekem toch wel een erg vermakelijke film is… Reacties!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s