Posted on

Is het nu Ay of Ai…?!

Speciaal voor alle (twee) fans, weer eens een recensie.. En hoe kan het ook anders:

Alles is mistig in Pirates 3

Natuurlijk is het leuk om nog een avontuur van onze piratenhelden te zien. Tuurlijk. Altijd vette films. Neem nou de filmposters alleen al: Captain Jack Sparrow doemt op uit de mist. Geweldig beeld, heerlijke formule voor films ook. De zalen stromen weer overvol, want iedereen wil zien hoe het afloopt met de alom bekende hoofdpersonen. En terecht. Maar nu is-ie op, die formule.

Jackie1

De Black Pearl staat inmiddels aan gene zijde, ook kapitein Johnny Depp is naar de andere wereld geholpen door een uit de kluiten gewassen zeemonster. Dat wisten we nog van de vorige keer. Probeer nu die kerel maar weer eens terug te krijgen. Dat is dus precies wat onze andere helden gaan doen. Ze varen naar alle uithoeken, eerst naar Singapore en vervolgens via de Noordpool weer terug naar hoogstwaarschijnlijk de Caribische zee.

Maar juist dát is nu jammer. Het eerste deel schiep zo’n prachtige droomwereld op de tropische eilandjes, in dit derde en (hopelijk toch echt) laatste deel is geen palmboom te bespeuren. Alles speelt zich af in storm of mist. Errug zonde. Komt bij dat de verhaallijnen werkelijk niet te volgen zijn. Iedereen heeft een geheime agenda, maar waar het nu op uit moet lopen, snapt geen hond halverwege. Voor mezelf had ik het uitgedokterd in de pauze: het zou allemaal draaien rond ene Calypso. Maar zo snel als die verschijnt, is die ook weer verdwenen. Daar had heel wat meer uitgehaald kunnen worden, zeker wat betreft special effects.

Maar we moeten het met de mist doen, qua decor en zeker qua verhaal. Ga lekker kijken, geniet van die verkleumde aap en Johnny met zijn gekke bekken, dan weet je hoe het afloopt. Hoef je daarna nooit meer naar een Pirates-film. Kun je thuis weer lekker het eerste deel in de dvd-speler proppen.

Jackie2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s