Posted on

Een smerige kleurrijke droom

0c951550f5e8e18cdd5a88428b92c1e6_267856

Met de film Das Parfum van Patrick Sxfcskind heeft Europa weer een dikke filmproductie op haar naam staan. De film brak de afgelopen maanden bezoekersrecords en scheen wel ok te zijnx85 Tijd voor deze vliegende reporter om zich op de hoogte te stellen. Hier volgt de recensiex85

Perfume ~ Story of a murderer – Knalhard vijf sterren. Hoppa.

Totaal niet-ingelezen (ja, hallo, Duitse crimi-boeken zeker) liet ik mij verrassen door het verhaal én de film. En vanaf de start is de film raak. Een uitermate ranzig begin prikkelt de zintuigen meteen goed. De meewarige blik van de psychopaat (hoofdrolspeler Ben Whishaw) blijft de hele film boeien en ook van de andere acteurs en actrices valt volop te genieten met Dustin Hoffman en bovenal Alan Rickman perfect gecast. Zalige stem, enorme rotkop. Zo hoort het!

1167926990_film0105b

De kijker wordt wel geacht roodharige vrouwen knap te vinden, en dat zal lang niet voor iedereen meevallenx85 Edoch de laatste rooie, de pas 16-jarige Rachel Hurt-Wood, steelt knap de show. De aangezette kleuren rood, geel en groen werken, tussen alle smerigheid van fabrieken in bruin en grijs, zeker zo prikkelend als de geuren in het boek vast ook worden beschreven. Geur valt natuurlijk vrij lastig op een filmdoek te krijgen. Dat het verhaal erom draai, xe0 la, dat lukt nog wel. Maar voortaan iets minder inzoomen op een neus met flapperende neusvleugels, hè jongens.

Createthumb

Het lijkt nog even kort een minpunt, een boekverfilming met een verteller, da’s toch altijd een beetje een afknapper. Ook al lijkt de stem wel van Anthony Hopkins. Maar deze keer is niets minder waar. Vertel maar en laat maar zien. Vijf sterren, geen ster minder.

Perfume2Perfume

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s