Posted on

The Holiday

Kerstmis in aantocht: tijd voor een film om bij weg te zwijmelen. Filmmakers blijven deze formule ook dit jaar trouw met The Holiday, en daar is gezien de romantische tijd van het jaar niets op tegen.

The Holiday – Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet, Jack Black1166102508_4C025d75

 

Gezien: Eurocinema Den Bosch. Sterren: Drie uit vijf.

De namen die op het affiche prijken, zeggen het al. Hier is ingezet op een kaskraker voor de kerstvakantie. Die status zal de film niet halen, maar alleraardigst is-ie wel. Diaz en Winslet ruilen van huis en lopen een verleidelijk manspersoon tegen het lijf. Hoe het afloopt, mag u naar raden..

De film ademt de juiste kerstsfeer en daar helpt vooral het decor aan mee. Het pittoreske huisje van Winslet in Engeland mag minuten lang in beeld blijven. De toon is ermee gezet. Maar het is vooral Cameron Diaz verrast, ze blijkt toch echt een actrice die op waarde geschat mag worden. Samen met Jude Law vertelt zij de leukste verhaallijn. Die van Winslet en Jack Black herbergt de geheime kerstboodschap in de film. Tja, het zal er wel bij horen, en niets ten nadele van de 90-jarige Eli Wallach, maar dat verhaal zorgt toch voor een vertraging in de film. En da’s jammer, want verder is-ie leuk. Dus desalniettemin: koop warme chocola en ga lekker knus zitten voor de film, want dat is hij zeker waard.

(foto volgt)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s