Posted on

The Battle of 2006…

Verkiezingstijd! Heerlijk nutteloze berichten bereiken ons in deze maanden weer, want het is natuurlijk vooral een media-battle… Een kleine greep uit waar wij ons zoal druk over moeten maken. Jan Marijnissen heeft een half jaar lang stil gehouden, maar de campagneleider kwam erachter dat dít een onwaarschijnlijk goed moment is: vertel nu dat je een half jaar geleden last van je hart hebt gehad en je staat op de voorpagina’s. Zo gezegd, zo gedaan, dat stukje aandacht nemen ze hem alvast niet meer af. Femke Halsema struint alle hogescholen in den lande nog maar een keer af om labiele linkse rakkertjes over te halen, die kunnen maar vast binnen zijn. En dan Mark Rutte.

Voorpagina Telegraaf: Mark Rutte houdt van sterke carrièrevrouw. Ja, wat kun je nu met die griezel doen, moet campagnemans hebben gedacht. Het enige menselijke aan de typische bebrilde nerd is een vrouw aan zijn zij. En ook die heeft-ie niet! Balkenende was nog net op tijd om vlák voor hij de universiteit verliet in elk geval een andere academica met zich mee te krijgen, hoe hij het ook gedaan heeft (waarschijnlijk via één of andere toverspreuk uit Azkaban). Rutte is te laat. Dat weet hij. En dan begint hij nu over Sacha de Boer, Daphne Deckers en Sophie Hilbrand? Volgens mij houdt hij niet eens van vrouwen, hij heeft er godverdomme toch geen tijd voor. Hij moet de VVD leiden já! Maarja, daarvoor moet je wel op de voorpagina’s komen, liefst van de Telegraaf. Zijn zwakke plek voor het publiek is dat hij vrijgezel is, wist de campagneleider. Dus fluisterde de hij Rutte in: roep nu in een interview met Privé een paar namen van wat lekkere wijven, dan ben jij ook weer even hot news. "Ja, maar wat zijn dat dan, lekkere wijven?", stamelde Rutte blozend als een schooljongen. "Hier, lees dit lijstje maar even voor…"

Rutje

Advertisements

One response to “The Battle of 2006…

 1. Jurr ⋅

  Toch een sterk punt van Mark R., dat hij als gasthoodredacteur op zijn pagina’s onder de kop ‘Sacha de Boer: Rutte is een lieve jongen’ het volgende artikel liet plaatsen:

  AMSTERDAM – De mooie en sterke tv-babes die Mark Rutte zo begeert, voelen zich gevleid door diens warme belangstelling. Daphne Deckers noemt Rutte in een reactie ‘adrem en aantrekkelijk’.

  Journaalpresentatrice Sacha de Boer vindt Mark Rutte “een lieve jongen”. Dat verklaarde gisteren haar echtgenoot, de RTL-nieuwslezer Rick Nieman, die Mark Rutte dan ook niet als een bedreiging ziet.

  “Ik ben wel gewend dat mijn Sacha door andere mannen in schrift wordt begeerd. Toen we De Telegraaf lazen, moesten we er samen erg om lachen. Sacha heeft me bezworen dat ik me geen zorgen hoef te maken. Ze vindt Mark een lieve jongen, maar ze blijft bij mij.” Nieman heeft morgen een interview met de VVD-lijsttrekker. Hij zal het hem niet uit jaloezie extra moeilijk maken.

  Daar moest ik toch wel even om gniffelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s