Posted on

Geen paddo voor nodig..

Horror-watching, headbanging buddy’s:

The Wicker Man (Nicolas Cage, Ellen Burstyn)

Allejezus wat een vage ervaring, die film. Aan het eind blijkt deze remake van de thriller/mystery/horrorfilm uit de jaren ’70 opgedragen aan Johnny Ramone. Uiterst sympathiek, maar dat was het dan ook wel.

Nicolas Cage, pracht-acteur en geloofwaardig als de pest, wordt weer eens op onderzoek uitgestuurd. Na een traumatische ervaring waarbij Cage als agent een moeder en een kind voor zijn ogen doodgereden ziet worden, krijgt hij een brief. Een kind wordt vermist, of ‘ie even kan helpen. En omdat ‘ie niet de beroerdste is, steekt hij zijn handjes uit de mouwen. Hij komt op een merkwaardig eiland terecht, waar de film zich verder ontwikkelt.

Tot zover de cliché-uitleg die over te vinden is. Tijd voor een ongezouten mening. Wat een kutfilm. J Nee hoor, dat valt ook wel mee, maar ook weer niet.. Het verhaal is een kruising tussen The Village en de films van David Lynch. Vaagheid ten top. Zal vast cult wezen, maar of de fans van Johnny Ramone erop kicken, is zeer de vraag. Denk het niet. Het verhaal is rete-onbevredigend, met wel zo veel gaten dat een vijftig jaar in de kast hangende en door motten aangevreten trui er jaloers op is. De sfeer is wel oké, maar het verloop van het verhaal om te janken. Wie er achter is waarom Cage doet wat hij doet in de film, moet het zeggen. Echt doortastend is het niet en geloofwaardig daarom evenmin.

Twee sterren: één voor het optreden van Nicolas Cage, die redt wat er te redden valt aan de film met zijn prachtige kop. En één voor de moeite van het filmen. Wie toch getrokken wordt door de titel van deze film, download het gelijknamige lied van Iron Maiden. Valt er toch nog wat te rocken en genieten, tering wat een pláát is datx85!!! Rock-on! Woehoe trashen!!! En dat de Maiden die film maar in de hens mogen steken!

Single33a_wickerman1_a_small

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s